Nyheter i november!

Vilka fina färger det är i naturen och dessutom är hösten ovanligt mild i år. Tydligen den mildaste oktober som har noterats. Nu har det slagit om till vintertid och ofta är det mörkt när vi rör oss hem från jobbet. Var rädda om er i mörkret!

Nyheter

Vi får in nyheter lite längre in i november. Det kommer in mössor i mönster av Hjortron och Norrsken, samt en matchande väska. Det är bra att bära en kompletterande reflex till mössan då reflex med fördel bärs längre ner på kroppen. Väskan är i vattenavisande tyg, fodrad och med praktisk ficka på insidan. En stilig väska som gör dig synlig på ca 125 meters avstånd. Kanske som gåva/ julklapp till dig eller någon du bryr dig om?

Reflex

På Smart in the dark® strävar vi efter att göra säkra kvalitetsprodukter. I utvecklingen har vi arbetat med erfarna och kunniga personer med lång erfarenhet av reflexer. I veckan som var hade vi ett möte med dessa två lysande herrar. Här diskuterade vi olika reflexer och vad som egentligen är en säker reflex? Det finns en uppsjö av reflexer på marknaden men hur bra reflekterar de? En certifiering hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) innebär att både reflexmaterial och reflexen är testade och utvärderade. Det kan exempelvis vara bra att veta att hos SP testas materialet så att reflexen även reflekterar om den utsätts för regn och blir blöt. Likaså så görs tester på att reflexen reflekterar tillbaka till ljuset/strålkastaren och inte åt alla möjliga håll. En CE märkning på en reflex är en bra kvalitetsstämpel.