SMART IN THE DARK LYSER UPP 100 ”MAMMAHJÄRTAN”

Mammahjärtat startade som en tanke… men är idag en plattform som hyllar ensamstående föräldrar genom att förmedla gratis friskvård- och skönhetsbehandlingar. Efter att du har fått din behandling uppmanas du skicka glädjen vidare och hjälpa någon annan. Smart in the Dark gillade tanken så mycket att vi nu sponsrar med 100 stycken av våra fina armbandsreflexer.

Initiativtagare till Mammahjärtat är Lucy Sonberg, 35-årig tvåbarnsmamma som arbetar som coach och inspirationsstrateg. Hon brinner för att hjälpa människor och lyfta dem till nästa steg i livet för att de ska må bra och nå framgång. Parallellt med jobbet driver hon sedan ett år tillbaka även plattformen Mammahjärtat, som stöttar singelföräldrar med det de kanske inte alltid har möjlighet att prioriterar i sitt liv, nämligen att ta hand om sig själva.
– För många är möjligheten till aktiviteter inom hälsa, wellness och personlig utveckling mycket begränsad trots att det är något som kan göra avsevärd skillnad i rollen som mamma eller pappa. Mammahjärtat fångar upp detta behov genom ledorden ”skicka glädjen vidare”, där ensamstående, tack vare samarbeten med engagerade företag, får ta del av en rad olika tjänster. Detta helt kostnadsfritt och med en enda önskan, att skicka glädjen vidare och göra något gott för en annan medmänniska.

Hjälpa andra och skicka vidare
– Mammahjärtat växte fram under en tid i mitt liv då jag hade en tuff period. Jag hade precis fått mitt första barn och det var många sömnlösa nätter och funderingar som väcktes. Själv saknade jag under den här tiden helt kontaktnät och kände mig ensam, trots att jag delade ansvaret med min man. Jag tänkte mycket på alla de som faktiskt var helt ensamstående och kämpade själva.

Kände mig egoistisk och funderade redan då på vad jag kunde göra.

Lucy Sonberg berättar att det var först när hon var gravid med sitt andra barn som hon på allvar började skissa på idén bakom Mammahjärtat.
– Jag ville försöka hjälpa andra med det som jag själv hade saknat under den här perioden i mitt liv. Sprida lite glädje och lyxa till det i vardagen. Jag pratade med vänner och kollegor om min idé, och möttes av lite olika reaktioner men Sofia Bodare, grafisk designer på Soulfly nappade direkt. Hon trodde stenhårt på mig, tyckte det var en toppenidé och erbjöd sig att sponsra mig med en hemsida. Och det var en väldigt bra start, för det är just det här som är min affärsidé och som Mammahjärtat bygger på: Att hjälpa andra och sedan skicka vidare.

Det klickade med Smart in the dark
– I höstas när Ann-Sofie Hermansson, som driver Smart in the dark, kontaktade mig kände jag direkt att det klickade mellan oss. Vi brinner starkt för det vi gör och har samma målgrupp i fokus. Nu har vi inlett ett samarbete och hennes fina reflexprodukter kommer att finnas i vårt erbjudande från och med nu, vilket jag är väldigt stolt över.
   Varför är det så få som använder reflex, tror du?
– Reflexer är en sådan produkt som man gärna sätter på sina barn men inte på sig själv, konstigt nog. Det är ju vi vuxna som rör oss ute när det är mörkt och behöver synas. Vi borde verkligen vara en bättre förebild för våra barn. Tyvärr tror jag att det handlar mycket om okunskap och att det anses töntigt att bära reflex. Man tror att man syns i skenet av gatljuset men så är det dessvärre inte. Det yttre spelar också stor roll, tror jag. Många vill helt enkelt inte fästa en reflex med en säkerhetsnål i sin coola jacka eller dyra kappa. Dessutom är det både fult och opraktiskt att ha något dinglande runt benet. Smart in the dark löser faktisk problemen. De designar produkter med smarta lösningar som är så mycket mer än bara en reflex: En mössa med reflex, ett rynkat reflexarmband, ett tufft reflexskärp, en tygväska med mönster av reflex m.m. Det är alltid två produkter i ett. Och du får mycket för pengarna. Genialt egentligen, säger Lucy Sonberg.

100 reflexer som gåva
– När jag fick mina låda med produkter från Smart in the dark, kändes det som julafton. Jag blev glad och överraskad. Så snygga produkter! Nu kommer jag aldrig att gå ut i mörkret utan reflexer mer. Jag hoppas verkligen att andra tar efter. Det är coolt att bära reflex. Säger bara stort grattis till dig som får en Smart in the dark som gåva. Nu behöver du inte välja om du ska vara snygg eller säker. Du får allt.

Läs mer på http://www.mammahjartat.se/