Vår historia

Idén om att utveckla Smart in the dark startades när Ann-Sofie Hermansson, grundaren, upptäckte att det inte fanns några tilltalande reflexer för den välklädda kvinnan och mannen. Allt började med ett problem. Vår grundare, Ann-Sofie, hade nyligen inhandlat en svart jacka som var både varm och snygg, en verklig favorit från första stund. Men vid kvällspromenaderna, på väg till staden för att jobba eller träffa vänner, kändes det så trist att klä ner jackan med reflexer i gult eller med rätt så barnsliga motiv. Hon var tvungen att välja att antingen vara stilig eller säker.

Hon började med att dammsuga marknaden efter reflex för vuxna, men kunde inte hitta några. Samtidigt upptäckte hon att väldigt få välklädda bar reflexer. Det fanns helt enkelt ett hål i marknaden och det var det som sedan kom att bli grunden till detta företag. Ambitionen var redan från början att kunna erbjuda designade, stiliga och säkra reflexer som människor vill bära!

Ann-Sofie började söka efter möjligheter till hur hon skulle förverkliga idén, som vid tidpunkten bestod av en reflexprodukt. Att gå från idé till färdig produkt har många utmaningar. Att som ensam entreprenör ge sig ut i Europa och finna samarbetspartners har verkligen sina prövningar. I oktober 2014 lanserades första kollektionen Nordic Silver Collection på Entreprenörs – och ledarskapsdagen i Göteborg. Äntligen påbörjades nästa fas i vår företagsutveckling där vi med passion jobbar för att få människor att vara rädda om sig och sina nära i trafiken. Var rädd om dig i mörkret!