Designade reflexer för din säkerhet

Visste du att 40% av alla bilolyckor med fotgängare sker i mörker i tätbebyggt område? För att du ska känna dig säker i trafiken och synas i alla lägen har vi skapat och designat reflexprodukter som bygger på tre enkla ord synbarhet, säkerhet och stilfulhet. Tanken är att du ska vilja bära dem både till fest, jobb och på fritiden. Att använda reflexer är ett enkelt och smart sätt att synas i trafiken. Här kan du läsa om vår syn på säkerhet. Och dessutom få ett och annat tips!

Reflexer som räddar liv

Våra reflexer gör att du syns i mörker på över 125 meters håll. De är tillverkade i 3M Scotchlite som är ett av de säkraste och bästa reflexmaterialen på marknaden. Samtliga produkter är testade hos SP, numera RISE (Research Institutes of Sweden), och certifierade enligt EN 13356 (personreflexer). Alla våra reflexer är CE-märkta.

Reflexer från topp till tå

I kollektionen finns fem reflexmönster i nordiskt tema – Hjortron, Fläta, Fjälltopp, Norrsken och Lingon. Du hittar dem på allt från topp till tå. På mössor och väskor, bälten, sjalar och armband. Även som en smart accessoar att ha på väskan. Kolla in kollektionen i vår webbshop.

Tips för att synas bra i trafiken:

  • Bär reflexer på både höger och vänster sida
  • Bär reflexer som gör dig synlig från alla håll.
  • Bär reflexer på rörliga delar som armar och ben
  • Använd en CE-märkt reflex som Smart in the dark

Polisen Tess gillar upplysta människor

Terese Lago är polisen som i medierna blev känd för att hon läste sagor för ankommande flyktingbarn på Malmö central hösten 2015.
– Ja, det var en hel del uppmärksamhet då. Det mesta var väldigt positivt, dock var det en del som tyckte att polisen skulle göra annat, ”ta fast buset och så vidare”.

Läs vidare

Fyra säkerhetstips om reflexer

En Intervju med Gösta Werner

Idag saknas reflexen från mångas höst- och vinterklädsel. Vi sätter dem på våra barn, men glömmer bort att sätta den på våra egna kläder.

Istället går vi ut i svarta vinterkläder i tron att närmaste lyktstolpe ska signalera vår närvaro till bilisten. Men utan en reflex syns du först på 25 meters avstånd, vilket är för kort tid för att en bilist ska hinna reagera i tid och stanna. Varför är det så? 

Läs vidare

En säkrare värld

Vi befinner oss i en ny situation idag när vi vistas ute både i stan och på landsbygden. 

Läs vidare

Rawness testar Smart in the dark reflexer

Rawness är en portal som tar upp produkter och annat som inspirerar till en aktiv livsstil. 

Läs vidare