Inspirationen till vår premiärkollektion Nordic Silver Collection är hämtad från den nordiska kulturen/naturen. I designen av produkterna har vi används oss av fyra mönster: Hjortron, Fläta, Fjälltopp och Norrsken.
Det intressanta är att personreflexen är en svensk uppfinning från 50 talet men ändå använder bara ungefär 20 procent av svenskarna reflexer i tätorter. I städer och på väg till jobbet, festen eller bion går praktiskt taget alla utan denna livförsäkring, ofta dessutom med blicken på en smartphone.

Därför lanserar Smart in the dark en serie reflexer som är så snygga att de faktiskt tillför ett estetiskt mervärde till klädseln. De kan bäras i alla sammanhang, också till rena modekläder.

Och det här är reflexer som, till skillnad från många andra verkligen fungerar. Dels är de här reflexerna CE-märkta, och det betyder att de fyller högt ställda funktionskrav. Reflexerna är tillverkade i 3Ms reflexmaterial och tvättbara.

Är du mörkt klädd syns du på ca 25 meters avstånd. Använder du reflex så syns du redan på 125 meter. Om du använder reflex på rörliga delar, d v s armar och ben så ökar synligheten ytterligare. Över hundra meter bättre synlighet är stor skillnad för en bilförare att upptäcka dig och hinna bromsa.

Smart in the dark vill med dessa produkter lysa upp en mörkare plats någonstans i världen. Ett enkelt sätt att göra värdefull skillnad.