facebook_pixel
FREE SHIPPING FOR ORDERS OVER 500 SEK
  Hem / Nyheter / Hösten är här!

  Hösten är här!

  I slutet av september infaller höstdagjämning och det är en av två dagar på året då natt och dag är ungefär lika långa. Nu går vi mot en tid på året då nätterna blir längre och dagarna kortare. Med andra ord, hösten är här! Trots att vi varje år möter mörkret och vet att den kommer är vi sällan förberedda med att bära reflex. Varje år i oktober dyker det upp på radio och TV om hur dåligt vi nordbor syns i våra mörka höst och vinterkläder. Kanske är det först när vi sätter oss bakom ratten, när regnet piskar mot rutan och vi med andan i halsen i sista stund hinner bromsa för en medmänniska som är på väg över gatan? För det mesta hinner vi bromsa men statistiken säger ändå att 40% av olyckorna sker i mörker i tättbebyggt område.

  Det var under den delen på året som beslut togs om att utveckla nya reflexer som kunde bäras som en stilfull reflex. Smart in the dark® är designade i Sverige för din säkerhet. Omtanke, säkerhet och design är ledord som spelar stor betydelse för Smart in the dark®. Ambitionen är att utveckla och erbjuda modeprodukter med funktion, kvalitet, design och säkerhet.

  Rättvis tillverkning

  I september var det dags för besök nere på fabrik i Bulgarien. Där arbetar en grupp sömmerskor med att sy reflexerna. En viktig fråga som alltid har funnits med i utvecklingen är att alla i kedjan skall arbeta under rättvisa förhållanden. På fabriken där stora delar av produktionen genomförs arbetar sömmerskor som samtliga är rättvist betalda och har möjlighet att påverka sina löner. Det känns viktigt! Bulgarien är ett land som fortfarande på många sätt känns väldigt outvecklat. Det är inte ovanligt att man ser häst och vagn på gatorna, många hus har enormt låg standard, även ungdomar har bristande engelskakunskaper och samtidigt finns smartphone och tjusiga shoppingcenter. Att vara med och bidra till arbete i Bulgarien är något vi vill fortsätta med.

  Skrivet av: Ann-Sofie Hermansson, Entreprenör och grundare till varumärket Smart in the dark®

  Hösten är här